Yhdistys

Suomen espanjanopettajat

Suomen espanjanopettajat ry on vuonna 1984 perustettu valtakunnallinen yhdistys, joka on suunnattu espanjan kielen opettajille ja opettajaksi opiskeleville. Yhdistyksellä on 250 jäsentä eri puolilla Suomea. Toiminta-ajatuksenamme on edistää espanjan kielen asemaa ja opetusta Suomessa ja tarjota espanjan opettajille jatkokoulutusta, yhteyksiä kollegoihin ja viiteryhmiin sekä virkistystoimintaa. Yhdistys on Suomen kieltenopettajien liiton (SUKOL) jäsen.

Koulutus

Tarjoamme monipuolista koulutusta espanjan opettajille sekä Suomessa että espanjankielisissä maissa. Vuosittain järjestämme koulutusviikonlopun Päivölän opistossa Valkeakoskella ja joka toinen vuosi kesällä monipäiväisen symposiumin espanjankielisessä maassa. Symposium on pidetty Madridissa vuosina 2003 ja 2005 yhteistyössä Suomen iberoamerikkalaisen instituutin kanssa sekä Havannassa vuonna 2007 yhteistyössä Instituto de Literatura y lingüística José A. Portuondo Valdorin kanssa. Kesällä 2009 symposium pidettiin Cádizin yliopistossa ja vuonna 2011 Symposium pidetään Meksikossa yhteistyössä UNAM-yliopiston kanssa. Säännöllisesti toteutettavien koulutusten lisäksi järjestämme luentoja ja työpajoja eri aihepiireistä.

Muu toiminta

Yhdistyksemme julkaisee kahdesti vuodessa Boletín-nimistä jäsenlehteä, joka sisältää espanjankielistä maailmaa ja espanjan opetusta käsitteleviä juttuja sekä tietoa yhdistyksen toiminnasta ja tulevista tapahtumista. Yhdistyksen tiedotus- ja keskustelufoorumina on Profesfin-sähköpostilista. Keväisin ja syksyisin tapaamme vuosikokouksen merkeissä. Jäsenten käytössä on lisäksi opetusmateriaalia sisältävä sivusto, jossa on mm. yhdistyksen laatimat pisteytysohjeet ylioppilaskokeiden tehtäviin.

Jäsenet voivat hakea yhdistykseltä stipendejä koulutukseen osallistumista varten. Lisätietoja stipendeistä saa rahastonhoitajalta.

Yhdistyksen säännöt