Asociación de Profesores de Español de Finlandia

Jäsenkirje 1/2012

Kevätkokous

Kevätkokouksemme järjestetään Hotelli Presidentissä (Eteläinen Rautatiekatu 4) la 3.3. klo 14.00 alkaen. Isäntänä toimii kustannusosakeyhtiö Sanoma Pro. Kevätkokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Tarkka esityslista on piakkoin luettavissa nettisivujemme ajankohtaista-osiossa.

15.00 Kokouksen jälkeen Sanoma Pro esittelee uutta espanjan opetusmateriaaliaan.

15.45–17.00 ruokailu, maistelemme herkkuja.

Ilmoittautumiset ja erikoisruokavaliot pyydetään ilmoittamaan sihteeri María Savilaaksolle osoitteeseen mbsavilaakso@gmail.com 27.2. mennessä. Tervetuloa kaikki jäsenet! Mikäli et ole vielä jäsen, ohjeet jäseneksi liittymiselle ovat nettisivuillamme www.suomenespanjanopettajat.fi.

Täydennyskoulutus

Vuotuiset jäsenten koulutuspäivät järjestettiin Päivölän kansanopistossa 4.-5.2. Osallistujia oli 31 ja tilaisuus oli antoisa.

Ylioppilaskirjoitukset

Kevään 2012 ylioppilaskirjoitusten mallivastaukset lähetetään mallivastauslistan jäsenille. Jos et ole listalla, voita lähettää pyynnön osoitteeseen annukka.kosonen@edu.hel.fi (täytyy olla yhdistyksemme jäsen).

Yleinen 9. luokan koe

Koska Sukol ei laadi espanjan valtakunnallista 9. luokan koetta, yhdistyksemme laatii sen. Koe käsittää tekstin ymmärtämisen, rakenneosan, tuottamistehtävän, maantuntemusosion sekä kuullun ymmärtämisen ja reagointitehtävän. Kuunteluosuus ja reagointi on toteutettu sillä periaatteella, että opettaja itse lukee käsikirjoituksen tekstin oppilailleen, äänitettä siis ei ole. Tarkemmat ohjeet ja koetilaukset osoitteesta mbsavilaakso@gmail.com myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Seuraa profesfin-listaa ja yhdistyksen nettisivuja lisätietoja varten!

Internetsivustomme

Yhdistyksen internet-sivusto osoitteessa https://suomenespanjanopettajat.fi/  on uusittu ja yhdistyksen logo on vaihdettu. Logon suunnitteli ja toteutti suunnittelija Ruth Landesa. Sivusto on vielä rakennusvaiheessa ja sen toivotaan olevan valmis 3.3. mennessä. Begoña del Barrio, sivustossa vastaava hallituksen jäsen, esittelee sen lyhyesti yhdistyksen sääntömääräisessä kevätkokouksessa.

Boletín

Boletín-lehteemme toivotaan kiinnostavia artikkeleita suomeksi tai espanjaksi. Laadukkaat kuvatkin ovat tervetulleita! Artikkelit pyydetään lähettämään Begoña del Barriolle osoitteeseen bbdelbarrio@gmail.com 30.4.2012 mennessä.  Boletín toimitetaan yhdistyksen jäsenille touko-kesäkuussa.

Kirjoituskilpailu

Yhdistys järjestää keväällä 2012 kirjoituskilpailun kaikille espanjanopiskelijoille. Palkittujen kirjoitelmien laatijat saavat todistuksen palkinnostaan. Myös voittajien opettajat palkitaan.

Kilpailuaika päättyy 16.3.2012. kello 16.00.  Lisätietoja: carmen.lehtonen@eduvantaa.fi , bbdelbarrio@gmail.com, annukka.kosonen@edu.hel.fi. Nyt kaikki joukolla kirjoittamaan!

Profesfin.

Profesfin-lista on hyvä ja nopea tapa välittää ja vastaanottaa espanjan kieltä ja espanjankielistä kulttuuria

koskevia viestejä. Voit liittyä listalle lähettämällä tyhjän viestin osoitteeseen profesfin-subscribe@yahoogroups.com. Tämän jälkeen saat varmistuksen liittymisestä listan ylläpitäjältä. Listalle voit lähettää viestejä vain siitä postiosoitteesta, jolta olet kirjautunut sille.

La Fiesta del Español

Yhdistyksemme järjestää huhtikuussa 20.–23.4. tapahtumasarjan “La Fiesta del Español”, jonka teemana on espanjan kieli ja espanjankielisen maailman kulttuuri. Tapahtumat ovat suunnattuja laajalle yleisölle; niin espanjan opiskelijoille, opettajille kuin kaikille asiasta kiinnostuneille aikuisille ja lapsille. Tervetuloa kaikki jäsenet, ystävät, tutut ja tuntemattomat! Lisätietoa tulossa profesfin-listalle ja nettisivuille.

Tapaamisiin kevätkokouksessa!

Carmen Lehtonen

Puheenjohtaja

Suomen espanjanopettajat ry

Asociación de Profesores de Español de Finlandia

www.suomenespanjanopettajat.fi

Anterior

Comentarios cerrados.